Film: Cyklen og København

Se en film om den historiske udvikling af København som cykelby.

I filmene til Det Nye Nordiske Leksikon får studerende forskere til at fortælle om en genstand, en bog eller et sted, som repræsenterer deres forskning.

Natalie Marie Gulsrud, forsker og lektor fra Københavns Universitet, vælger cyklen. For Natalie repræsenterer cyklen vigtigheden af grøn byplanlægning, både i fortiden og fremtiden, såvel som i hendes personlige og professionelle liv. 

Natalie bliver interviewet af Jasmin Adolph fra Södertörns Högskola og Gaëtan Gamba fra Helsinki Universitet.

På optagelsestidspunktet studerede Gaëtan europæiske og nordiske studier ved Helsinki Universitet og er blevet interviewet af Nordisk Studenterradio - Nordljud - om hans rolle i Det Nye Nordiske Leksikon. Jasmin har en kandidatgrad i journalistik fra Södertörns Högskola, og hun bidrager jævnligt med input til både artikler og udviklingen af leksikonet som en del af referencegruppen.

Ved siden af sin rolle som lektor ved Københavns Universitet er Natalie Gulsrud involveret i en lang række projekter, der primært handler om at gøre byen grønnere og om byplanlægning. 

Yderligere læsning:

  • Jason Henderson, Natalie Marie Gulsrud, Street Fights in Copenhagen: Bicycle and Car Politics in a Green Mobility City [Gadekampe i København: Cykel- og bilpolitik i en grøn mobilitetsby] (Routledge, 2019).
  • Rebeccas Solnet og Thelma Young Lutunatabua, Not Too Late: Changing the Climate Story from Despair to Possibility [Det er ikke for sent: At ændre klimahistorien fra fortvivlelse til mulighed] (Haymarket Books, 2023).

Links: